Iklan

Sunday, August 9, 2009

Aku Accident di Seksyen 19

Nway, ada sorang member aku ajak g kenduri kahwin dekat seksyen 19 Shah Alam. Kitaorang bertolak dari seksyen 7 lebih kurang pukul 1. Dah nak sampai ke tempat kenduri, betul2 lagi lebih kurang 10meter dari khemah, tetiba ada satu keta datang dari arah bertentangan dan terus menggondol keta kami. Lebih kurang 7 meter keta kami diseret ke belakang. Bawah ni antara gambar yang aku tangkap selepas kemalangan.




Gambar 1: Tempat kejadian, kawasan accident area simpang belakang keta wira maroon.
( time tu keta wira takde lagi kat situ.) Sebab jarak diseret agak jauh, kedua kenderaan tak dapat dilihat dalam gambar nie.

Gambar 2: Keadaan keta yg aku pandu. (Gen2).

Gambar 3. Gambaran penuh keadaan kedua kereta selepas kemalangan. Kakak tu bawak proton Perdana.


Kawan aku mengalamai kecederaan ringan di bahagian muka. Terhantuk cermin hadapan. Aku plak, Alhamdulillah sehat sebab pakai tali pinggang. :D .

Agak2 korang, aku yg salah or kakak tu yang salah?

Kemalangan tak dijangka. Aku yg bawak kurang 20km/h(aku agak2) boleh terseret sampai mcm tu. Bayangkan ketika kejadian aku bawak takyah banyak 80km/h je. Silap2 aku dah tak payah solat. Orang yg tolong solatkan utk aku. Apapun selepas updated ngn kakak tu, (aku call lepas 3 4 jam kemalangan) anak2 dia Alhamdulillah selamat. Cuma sorang demam n sorang lagi sakit kepala. Aku just boleh ckp bawak g check kat doktor la takut ada apa2.

10 comments:

Na Shari said...

Alhamdulillah...Itu la hikmah pakai tali pinggang keledar. Akak nak gi kedai kat depan umah ni pun mesti pakai seat belt. Beringat sebelum kena...

p/s: akak belum berkesempatan pos hadiah utk zaim. Balik mekah hari tu akak admitted, then sekarang ni doktor nasihatkan akak rehat kat rumah sebelum betul2 sembuh.

Werdah said...

salam.. alhamdulillah zaim tak apa2.. tapi kereta tu banyak juga belanja nak kena repair tu.. mudah2an semuanya dipermudahkan jalan penyelesaiannya.

qieynah said...

woh, cam impak maksima...hoho kagum amat, susah ni nak tgk orang berhemah di jalan raya eksiden....keh2....tp baik jgak ko ni, siap tnye khabar akak tu. ke ko ada crush ngn akak tu???

IxoR@ said...

Alhamdulillah...

Nasib baik tak ada cedera yg teruk-teruk..

Mmg perlu memakai seat belt...malang tak berbau....

Mcmana boleh jadi ye, sis pun confuse ni siapa yg salah ni....

alang said...

hehe. Nway tu la. Klau perhatikan gambar yg ke 3. Ada kesan keta saya kena seret. Nway keta saya kat lorong yg betul. Pastu akak tu nak ngelak keta depan dia, dia masuk laluan saya. Pastu myb terkejut ada keta depan dia, dia tertekan minyak.(klau ikut kata dia, dia tekan break). so, keta saya terseret lebih 10 meter ke belakang. ( dia stil tak lepas minyak lepas langgar. Saya plak tak nak tekan break, takut effect impact lagi teruk.) benda dah jadi. Nak sound akak tu pun tak sampai ati. Tgk anak2 dia byk dalam keta. So, biar setlekan ngn polis n insurans. :D thank ya utk yg komen.

AiNeRzA said...

Huish...tgk gambar tu macam laju bawa kereta...tapi x tahu la saper yang laju...nampaknya claim insurance la erk...ader hikmah di sebalik kejadian...sabar jer la..

alang said...

Updated: Alhamdulillah saya menang. So boleh claim insurans under keta akak tu la. Just akak tu punya statement " Akak tak salah, akak cuma nak elak keta depan, pastu akak tekan break". hehe. Nak je aku kata kat akak tu, klau akak elak keta depan, maksudnya akak dah masuk lorong saya. N klau akak dah break, apasal keta saya terseret +- 10meter ke belakang? p/s Yg aku sedih, lagi lebih kurang 10 meter dari umah kenduri, time tu memang aku bawak slow gila. N tak sangka eksiden sampai mcm ni skali. Adehh. Papepun mcm Qieynahy ckp ler, Mcm impak maksima siot. :D

Samurouh said...

Salam takziah ya akhi.Itu semua ujian daripada Allah swt.

prettyrain said...

tkde ke gmba member yg luka kt muka tu?
huhu

hud@-- said...

saye terkejot!