Iklan

Friday, January 22, 2010

SANI Char Keow Tew Shah Alam

Aku lepak Sani tadi. Member aku order Mee Goreng Ayam atas, then dia ckp, ayam kena ambik sendiri. Huh, depan tu je, takkandia tak bleh ambik.

Then tiba giliran aku, aku mintak kotew goreng n tanya dia telur mata atas boleh buat tak, dia ckp boleh.. Then bila sampai kotew goreng, aku tanya mana telur mata atas, dia ckp tak boleh buat. Adeh, aku sound balik, tadi time ambik order kata boleh, budak tu balas, saya tak kata boleh, yg kata boleh tu orang lain (dengan nada kurang ajar). Aku kata balik, saya taknak koteow ni. Saya order koteow telur mata bukan koteow biasa. Then dia ckp tak kisah. Setle.

So, pi mampus la kedai tu. Takmau aku lepak dah. Sebab kedai2 mcm ni la, aku f**k kedai Melayu. Servis mcm haram. Nasib baik la aku pikir halal haram. Klau tak, dah lama aku lepak makan kedai Cina yg servis berkali ganda lebih baik dari kedai Melayu.

8 comments:

Kancilbiru said...

apesai aku makan situ tak penah kena macam ko pun??? hehe

AiNeRzA said...

Banyak kedai yang guna banner "SANI CHAR KOEW TEOW"...itu brand dia ka?

iris said...

Sape2 pun akn marah kalau mcm tu cara layanannya. lg2 kalau tpt tu kotor.

BulanBintang said...
This comment has been removed by the author.
BulanBintang said...

Aku plak bengang kat restoran Cili Merah Shah Alam seksyen 18. Lembap angkat pinggan kotor and lap meja walhal pelanggan tak byk pon. Pastu lain yg kitorang order, lain yg dia nk bg. Dah tu cashiernye muka tak reti senyum and macam nk tolak rezeki. Then terus aku blah makan kedai mamak lagi bgus

LuN said...

err..ayam ATAS, telur mata ATAS.
ATAS tu ape?

blurr

patungcendana said...

huhuhu....

re:...sedang fikir puisi gembira untuk kau. :-)

Jantan Terhangat said...

Serius..mmg beb..Kedai Melayu mmg hancur..tak semua tapi hampir kesemua..

servis Ya Allah..mcm nak halau kita..