Iklan

Monday, January 4, 2010

Tersasar Di Jalanmu

Aku dengan ini mengistiharkan Tersasar Di Jalanmu Cerita Terbaik pernah dihasilkan sepanjang 2009. Sebelum2 ni, susah aku nk tgk drama Melayu, klau aku tgk pun drama2 yg dibintangi oleh Nasir Bilal Khan takpun drama2 awal 90an mcm Gila2 Remaja, Abag 92 and so on.

Bagi aku, kualiti drama yg dihasilkan daripada drama Tersasar Di Jalanmu nie lebih baik dari semua filem Melayu 2009. Jgn harapla Senario Beach boy, Jin Notti or even Rempit pun nk lawan cerita nie. Kualiti out. Expecially Jin Notti. Aku punya la excited time membe aku kasi cite nie, mana tau,kut2 fara fauzana boleh buat cerita nie gempak. Tapi, setelah tgk cerita nie(tu pun aku forward2 sebab terlalu &*%^78%*. Cerita ni aku boleh istiharkan FIlem terburuk 2009. Anugerah ini boleh dikongsi bersama filem apantah yg ada sains fiksyen yg Awie berlakon tu. Dua2 sama naik hampeh.

Sekian, Wassalam.

P/s Aku suka berjalan atau melepak berseorangan di sekitar chow kit dan lorong Haji Taib sambil memerhatikan gelagat manusia.

4 comments:

Kancilbiru said...

aku miss ar ceta tu...tak penah tgk lagi setakat hari ni..mana bleh dapat eh?

patungcendana said...

aku pun belum tengok cerita tu.

re:...bila suatu hari aku mampu menghasilkan puisi yang gembira dan indah....aku dedicatekan untuk kau...:-)

IRIS said...

Belum tergerak nak tengok cerita jin notti tu.

Yup. Drama tu best.

prettyrain said...

berjalan berseorangan di lorong haji taib/chow kit??? lenkali awak ajak la saya sama.