Iklan

Friday, March 26, 2010

Selamat Kembali Ke SisiNya

Bateri hp aku kong dari semalam. Aku malas nak charge. Then petang tadi lepas charge aku on hp. Bertalu2 msg masuk. Seperti biasa, baca satu2 msg and delet. Sampai ke satu msg dari sepupu aku.

"Apit, maklong dah takdak dah. Ang free tak, jom pi tgk.. "

Aku kelu. Terus aku call sepupu aku. takde jawapan. Aku tgk time msg, Ya Allah. Msg pukul 8 pagi. Time aku baca pukul 4 petang.... Mesti dah simpan dah. Aku tak sure maklong aku kebumi dekat Kedah atau Pahang.. HAri nie, jumaat aku plan nak balik kampung kat kedah. Sepupu aku kahwin. Aku plak dah janji nk pickup adik aku dengan kawan dia dekat Taman Medan lepas adik aku balik keja. Diorang nk tumpang. Hmm, klau dikebumi dekat Pahang, aku rasa,aku tak sempat nk pergi kenduri tahlil. Cuma mampu sedekahkan Al-Fatihah untuk beliau...


Damm. Apasal aku bodoh sangat. Kan bagus klau aku on hp tu dari semalam.... Sempat jugak aku tatap wajah Maklong aku untuk kali terakhir. Apapun segalanya telah diatur olehNya. Siapa aku untuk melawan takdirNya.

Note:
Simpan = kebumi
Maklong aku berasal dari kedah tetapi menetap di Pahang.

5 comments:

hazeleyed lady said...

Ass-Salam
Salam takziah buat awak...
Memang begitu ketentuan Allah.
Harap tidak menyesalinya...
Semuga Arwah mak Long nya selamat bersemadi..dicucuri Rahmat dan ditempatkan bersama orang yang beriman.Amin.

Selamat dalam perjalanan hari ii.

Faizal@PeJAY said...

takziah pada ang

sumijelly said...

takziah dr kak sumi...
semoga di cucuri rahmat...
amin

Sumijelly.com

patungcendana said...

:-(

re:...cuma pada saat itu, aku tak mahu matahari.

Werdah said...

Salam Alang,

Al fatihah buat almarhumah mak long.. segala ketetapan Allah telah tertulis, jangan sesali diri. Tenang dan berdoalah selalu buatnya mudah2an digolongkan ke dalam golongan org2 yang diampunkan dosa dan ditempatkan bersama org2 soleh. Amiin