Iklan

Friday, March 5, 2010

Tahukah Anda ?

Antara Kereta, Komputer dan Video Game,

Komputer merupakan antara alatan yg memerlukan penjagaan/servis paling kerap.....

Aku rasa, semua orang akan format PC/notebook at least setahun skali.

P/s Klau yg tak format tu pun myb sebab dia jarang guna or dia memang tak reti guna sampaikan komputer mcm siput pun dia kata ok.;)

5 comments:

IRIS said...

Alang..

memang dah wajib format dah saya punya komputer ni...memang dah jelas nyata 'kesiputan'nya.

blueCITY® said...

hakhakhak...

baru nak p format laptop ahkak nih
tapi akak suka kereta la dik oi

heeeeeeeeee

Encik H said...

nape aku rase cam same jer semua...semua2 pun kena service bile sampai time dia...ha3...

alang said...

hehe.

To iris: komputer klau kita buat maintanance ikut schedule, pakai anti virus yg ok, buat clean up and defragment selalu, boleh kurangkan 'kesiputan' dan elakkan untuk format kerap. ;)

to BlueCITY: erk, akak suka keta eh? saya tak berapa suka. Suka motor lagi. hehe. ;)


To helmi: Kereta pun kena buat maintanance gaks, tapi laptop/pc setiap kali plug pendrive kena scan, seminggu sekali kena buat overall scan, sebulan sekali kena defrag(utk yg selalu guna) pastu kena buat cleanup lagi. hehe. Yg format tu macam major services la. Klau keta major service mcm tukar minyak gear apa tu 2 3 tahun sekali maa. hehe.

Apapun masing2 ada pendapat sendiri. ;)

Al-Muary said...

nasib baik aku reti format sendiri