Iklan

Saturday, March 6, 2010

Hikmat Pembahagi Bayang

Kan best klau aku ada hikmat pembahagi bayang. Boleh pecah jadi 8 ke, 16 ke senang aku nk wat keja skit. hehe.

Skrang ni aku tgh guna 4 komputer serentak. Dua komputer utk running software simulation, yg satu nie untuk dengar lagu, yg satu lagi untuk aku layan internet/etc.

Situasi:

1st and second komputer guna utk running simulation. Sekali running je 1 ke 2 jam.Nk complete satu simulation 6 7 jam. So, Nk cepat kena guna dua la utk lain2 perimeter.

Komputer second guna utk dengar lagu je sebab pentium 3. Aku nk main2 tenet and so on lembab sgt. (kompuer nie aku buat storage utk backup data n download movie/software).

Komputer yg aku guna utk layan tenet tak boleh dengar lagu sebab takdak speaker n lagu best dalam nie. Malas nk transfer lagu and tak feeling dengar lagu guna headphone.

Nota kaki: Hanya dua je komputer aku, yg lagi dua hakmilik mutlak member aku. hehe.

3 comments:

prettyrain said...

orang yang keja pun tk pakai komputer 3-4 bijik. dasat la awak ni

Encik H said...

Hahahaha....sib bek skrang nih dah ramai kat umah tuh nak guna komputer...kalo x...mmg menyusahkan kawan2...ade hikmahnye abis lambat nih mat...

blueCITY® said...

salam alang,

wahhhhhhh
alang kerja apa ni dik?
cam best jerk?

guna 4 komputer sekali gus
ahaks!
akak, habis2 pun 2 jerk
ekekekke..
1 pc, 1 laptop
grrrrrr...

take care alang
tq singgah n komen blog akak ya

xoxo