Iklan

Saturday, July 3, 2010

Company Bumiputera?

Semalam, sorang budak praktikal kat tempat aku dah abis praktikal. So, Tgh ari tu Bos blanja makan dulu. ALhamdulillah. Murah rezeki aku. ( Tapi gaji esok baru dapat. Hampeh tul. ).

Petang tu, budak tu datang tanya aku, mcm mana nk buat recommendation letter. Aku tolong la draft n then suruh dia tunjuk kat Project manager. Tanya pendapat dia. PM tu ckp, buat dalam Melayu je. Takyah BI. Lagipun company kita kan, bumiputera sepenuhnya. (Sambil tersenyum penuh makna.)

Muahaha. Ceh. Nama je bumiputera, tapi yg ada kuasa, yg pegang duit, yg bagi arahan semua bukan bumiputera.

P/s Aku tak kisah pun bumiputera ke apa. As long kebajikan pekerja dia jaga. Ok la. Ni, kebajikan mcm hampeh. Nama je company besaq.

Adehhh.

8 comments:

patungcendana said...

yup...kebajikan pekerja memang patut diutamakan... :-)

prettyrain said...

Jangan ngeluh. Itu kan masam manis berkerja..
Eceh!.

:)

Faizal@PeJAY said...

ko keja mana

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kat malaysia memang teruk... company bumi la..gedung terbesar bumi la
kerja kosong (interview, only for Chinese women )

urghhhhhhhh

kulanz said...

akupun setuju juga, bab kebajikan tu paling penting, tak kira company bumiputer or bukan

Encik H said...

smart2...yerp2...benefit tu kena banyak...hak3...

Cik Norfa said...

aku keje company bumiputera...tapi dorang paksa aku buat dalam english jugak..demi menarik perhatian client2 luar. ceh! tak dapat jugak memartabatkan bahasa..haha...dan dan plak.

Anonymous said...

I apologise, but, in my opinion, you are mistaken.