Iklan

Thursday, May 14, 2009

Benda apakah ini?

Salam to para sahabat.

Actuly aku baru tiba dari kl area kul 4. Sampai2 umah, aku terkejut sebab makcik aku yg lebih 20 tahun tinggal di Kota raya KL sudah tinggal di sebelah umah aku. Mean jiran aku la tu.(Baru 3 ari dia ada dsini.) Myb sebab tu orang tua2 cakap, ujan emas di tempat orang, ujan batu di tempat sendiri, lebih baik memilih tempat sendiri. :).

Then. sampai2 ja sana, makcik aku ajak aku kuar. Ckpnya nk g bank ja. Alih2 bukan bank saja, sampai 3 ke 4 kedai perabot kitaorng pergi. Almaklum la, jauh nak bawak barang dari Kl ke sini, so beli barang baru je la. Then sesudah puas menjelajah ceruk2 di Bandaraya Alor star ini, aku pun pulang ke rumah. Dengan harapan ada sedikit ruang buatku tido.hehe. Sendi2 di jasadku ini memerlukan sedikit ruang waktu untuk memulihkan dirinya masing2.hehe. Sampai2 je dirumah,,,

Ibuku yang baru pulang dari meeting jam kul 5 petang panggil aku. (Meeting apa jadahnya sampai kul 5? Cikgu abis skolah bukan kul 2 ke. 3 jam meeting? Aku rasa termasuk sesi mengkedarah juadah skali kut.hehe.) Selepas mendengar panggilan ibuku, aku pun bergerak laju menuju ke arah beliau dengn niat suci untuk mencium tangan. Lama weh aku tak balik. Sampaikan umahku dah berubah wajah.hehe. Then tak sempat nk cium tgn, Dia ckp, "Banglang, pi angkat almari lama dalam bilik belakang tu. Mama nk bagi kat Mak Ndak. Adeii. Aku dah la lenguh, penat plak tu. Tapi sebab aku anak yg mendengar kata, aku follow je. N almari tu jua tempat aku menyimpan khazanah2 kenangan cinta, suka duka dan memori2 silam. (semua barang tu aku letakkan di dalam kotak kasut yg tersimpan kemas. Ada la dalam 7 8 kotak.hehe. Sedang ku memngemaskan barang2 aku terjumpa binatang nie;

Otak2 ku giat menjalankan kerja nya mengingatkan aku tentang memori2 silam. (aku dulu time skolah teknik, klau nk study kena ada walkman.hehe) Then, aku terpikirkan, 20 tahun lagi, adakah budak2 masa itu mengetahui, binatang apakah ini? Piring Hitam mungkin famous dalam lipatan sejarah sebagai play record terawal dicipta. Tapi kaset???hehe. Ntah.

Untuk entree ini, aku just ingin tanya,"weh sapa ada walkman pinjam!. Lama weh tak dengar lagu2 dalam keset @ khazanah aku nie. Ada sesetengah kaset yg sukar untuk dicari lagunya dalam Internet.

:P

5 comments:

Nur Raihan Bt Mohamed said...

sy ada walkman!!! wah sampai 8 kotak tu... tak boleh tahannnn... 8 kali kecewa gak la... sy pun dlu slalu jer layan kaset ni. ada 1 tu sy record sndiri lagu2 yang sy suka sgt. rsnya 3 orang kot yg ambik kaset tu nak copy...tp zman la ni xpandang dah kaset2 tu... dok pegang mm3 jer kehulu-kehilir..

MOMOSHIRO JASZ said...

mm3 tue ape???? hehehhee

qieynah said...

wei2
aku ada walkman,....sony walkman lagi...plg mahal masa zaman aku form 1....paling otai siot...dulu sangat bangga ngn walkman paling cnggih...tp kini, bersemadi dgn tenang lam kotak kasut jgak kat umah aku di tengganu....ko nak???

Faizal@PeJAY said...

aku rasa kat kg aku ada kot tak tau le bole guna tak.dlm mana tah.huhu

Faizal@PeJAY said...

aku nak cri kotak ksut gak le.Tpi kena beli kasut byk le