Iklan

Saturday, May 16, 2009

Seminggu Di Kampung .




Hari ini hari ketiga aku di kampung. Padat sungguh jadual aku. Semalam pagi aku dimulai dengan process mengecheck bumbung rumah aku. Mak aku cakap dah berapa tukang upah, tapi stil bocor gak bumbung tu.

Then, sebagai spiderman abah dan mama aku, aku pun pergi la check n find solution untuk benda tu. Rupanya antara dinding ngn penyambung rumah aku, `tukang` yg suka menipu tu, just letak simen je. Simen ni plak(hasil dari ekperimen aku) kalau kena air, dia akan serap, mean bocor la. So, setelah puas pikir, sambil diperli oleh ayah aku, takkan engineer tak reti nak repair bumbung bocor kut.haha. (p/s aku mekanikal, bukan civil beb). Then, solutionnya, aku ketuk buang simen yg asal, lekatkan gam silicon n sapukan simen yang dibancuh keatas gam silicon tu. Taktau la berkesan or tak. Just tunggu hujan turun la. Setakat aku simbah air sebaldi, Alhamdulillah ok lagi.hehe. Pagi semalam juga aku kena menjemput adik aku pergi dan balik dari main bola jaring kat komplek belia. Petang plak, aku ngeteh ngn PakTeh(best frend kampung @ Lecturer Poli Behrang). Malam, Pak Ngah ngn Makngah aku datang menziarah. Pastu, sebagai tukang urut famili, Aku terpaksa memaksakan diri, mengurut laki bini terbabit. (aku dah anggap diorang mcm mak ayah aku gak). Dapat la upah sikit2.hehe. Kul 11 malam, Aku cargas ngeteh ngn sepupu aku dekat gerai sebelah pekan rabu.

Amacam padat tak jadual aku.hehe. Nanti, kul 7 pagi, aku kena follow abah n mama aku g kebun. G menebas. (Kebun area sg tiang, Pendang). Adei. Penat2.

Nasib baik sepanjang arini, klau aku penat, aku akan kacau anak sepupu aku. Best tgk telatah dia.hehe. Tak lupa juga kepada ikan2 kesayangan aku.hehe.




p/s gambar2 aku jadi spiderman tidak dapat disiarkan kerana mengandungi aksi2 ganas yang bahaya untuk tontonan kanak2.hehe.

7 comments:

hud@-- said...

mungki leh ltk title ''diari hidupku di hari bahagia'' instead of seminggu di kampung..huuu

aisyah said...

Kampung bosan, tapi seronok..
Alahai kebun..tingat plak kebun yg jauh..
uHuhuhu..

prettyrain said...

comelnya budak kecik tu!!!!

=D

ubey said...

huu.. bes gle kampung. udara nyaman. tgk bdk2 men beskal petang2. pagi tok peraih lalu. minum woh nyo~ arghh

qieynah said...

hahaha, bahagianya ko di kampung terchenta....ku pulang di hari kehilangan....bai de wey, abg engineer dah pndai baiki bumbung??? nak sain sket..kamo la hero kampung dusun....

qieynah said...

hahaha, bahagianya ko di kampung terchenta....ku pulang di hari kehilangan....bai de wey, abg engineer dah pndai baiki bumbung??? nak sain sket..kamo la hero kampung dusun....

a.b geldofg said...

comel! budak2 tu