Iklan

Saturday, June 13, 2009

Guten Tag





Actuly tadi siang aku g ke OGA 2009. The 12th Asian oil, Gas & Petrolchemical Engineering Exhibition. Kat KLCC. Pameran ni bukan saja terbuka untuk orang2 yg involve dalam Oil and Gas tapi student pun boleh. Pada pendapat aku la, student sepatutnya pergi expecially dak2 mechanical and electrical. Selama ni diorang belajar atas kertas ja. Tgk gambar2 yg telah dikecilkan scale mcm valve n so on. So, peluang ni la untuk belajar.
Aku plak, mcm biasa la, g just untuk collect somethng.haha. Time ni la, nak dapat benda free beb. Jgn kata aku, Aku tgk, engineer2 petronas( sebab pakai baju petronas) pun berebut2 nk ambik benda free. Bukan apa, just drop name card, then dapat la somethng.hehe. Time aku belek2 barang pameran, ada sorang mat saleh ni tegur aku. Nak explain pasal barang dia la kut. So, layan sembang ngn dia jap. Dari slanga dia, aku rasa mcm orang Germany je. So, aku tanya la. And dia ckp yes. So, aku ckp guten tag.haha. dia siku badan aku. Myb dia ingat aku terer ckp german kut.Then aku ckp la aku dah lama tak ckp german nie. Mana nak ingat.haha.

6 comments:

prettyrain said...

apa yg cuba disorokkkan dr name tag tu?

prettyrain said...

jap, lu pi oga kul bape? tk jumpa lu pun? ;)
wa lg byk collect souvenir drpd lu.
hehe.

patungcendana said...

re:...Ich lieb dich.

apakah maksudnya itu....sampai boleh mencairkan awek2 german...ahahaha

Faizal@PeJAY said...

hahaha.aku ada tau maklumat tu masa pameran konvo aritu tak silap aku ada wat interview gak.tapi tak teringat

IxoR@ said...

Guten tag....

Meh la ajar Ixora cakap German !

Ixora tak berapa fasih la...hihihi.

hudadida said...

gute nacht
vas ist das?

hehe i was there too..=]