Iklan

Friday, November 6, 2009

Copy Paste And Edit

aKU rasa copy paste and edit nie aku selalu buat kut time study dulu2. hehe. Tapi untuk sapa2 yang tak berapa pandai nak edit tu, mesti selalu terkantoi ngn lecturer. Muahaha. Rupanya dalam berblogging nie ramai lagi antara blogger yang still nak copy tapi tak berapa pandai nak edit. Apapun aku tak sure samada Budak nie Copy entree aku, tapi hampir 70% sama ngn entree aku siap aku letak tanda soal n titik pun dia buat. Memang betul2 copy nie. Editnya sikit sgt. Aku awalnya tak berapa syak buruk. Tapi bila tgk kat shoutbox dia ramai yg marah sebab dia copy n paste artikel org, so aku letak la entree dia ngn kaler merah and entree aku kaler kuning. Korang nilaikan la ye. :D

Sempena Hari Raya yg baru berlalu, Aku ucapkan khas utk Celcom dengan ucapan , kau memang CELAKA.

Sebab kau la, aku duk kampung pun tak senang...Aku balik k.l pun takleh inform pada tunang aku…:( Actuly sebelum aku g Puchong aku call ok je. Dah janji, sampai kat tempat sekian aku akan call balik 4 information. Alih2 no network coverage?.)

Sebab kau la Celcom, konvoi kereta g jalan umah sdara..hilang direction. (Naseb baek ada maxis.Dah jadi cmtu baru nak terhegeh2 baru nak guna maxis. )




Sebab kau jugak Celcom, Aku terpaksa syak wsangka sebab tak dapat contact tunang aku.


Akhir kata, Aku sudahi dengan pertanyaan... Klau aku tak bayar bil bulan lepas kau nak potong line aku tak?:D


Sempena Hari Raya yg baru berlalu, Aku ucapkan khas utk Celcom dengan ucapan , kau memang CELAKA.


Sebab kau la, 3 orang awek melalak sebab aku tak dapat pergi menziarah umah diorang. ( Actuly sebelum pergi aku call ok je. Dah janji, sampai kat tempat sekian aku akan call balik tanya direction. Alih2 no network coverage?.)

Sebab kau la Celcom, member aku menangis tolak motor lebih 6 km utk ke stesen minyak. (Apapun padan muka member aku. Taknak isi minyak motor penuh siap2. Dah jadi cmtu baru nak terhegeh2 contact aku. )

Sebab kau jugak Celcom, Aku terpaksa melepak kat kedai minum bustand alor star sorang2 sebab tak dapat contact member2 aku.

Akhir kata, Aku sudahi dengan pertanyaan... Klau aku tak bayar bil bulan lepas kau nak potong line aku tak?:D

10 comments:

nizaa said...

laa..ingatkan fana ja kena..ko pun kena gak. aku punya taktau la ada tak org copy paste ni..hahhaha...

Na Shari said...

Akak dah khatam baca blog dia tau...Sanggup tido pukul 3 pagi sebab nak habiskan baca blog dia...Akak memang perasan entri pasal Celcom tu. Hehehe...Tell u what, sebenarnya akak nak send email kat alang...konon2 nak mengadu la ada org curi entri alang. Tapi bila difikirkan balik, akak taknak mengadu domba...Lagipun akak tengok berpuluh orang serang dia kat shoutbox dengan kat bahagian comment bagi entri yang dia copypaste dari Yna tu. Kesian pun ada...Sebab ramai yang sound tak hengat...Akak yang baca ni pun rasa pedih, apatah lagi org yang kena sound tu...

Pagi ni akak bukak lagi sekali blog dia...tapi tak bolg. Blog not found. Dia buat tindakan bijak...

Kalau akak jadi alang, akak maafkan je dia...Tapi apa pun, terpulang kat alang la...

Werdah said...

salam Alang,

maafkan je lah.. nnt senang di sana.. tak lama sgt nak soal jawab.. cikgu pun selalu gak copy n paste ni tp kenalah bg credit kat yg empunya blog.. tak gitu!!

LuN said...

salam, sekarang ni trend plagiat ni mmg tgh berleluasa.
xtau la apa tujuan org berblog skrg.
bagi saya, kite berblog utk melahirkan apa yg kita rasa, berkongsi buah fikiran dgn org laen.

tp bila dah plagiat ni, ade feel ke nk menulis, sbb ape yn nk dtulis tu sbnrnye cerita org laen. What point?

Utk yg memplagiat, u better mntk maaf for that. n try to be urself. (hey, it is no point la u dok cerita kt org dlm blog psl itu ini, walhal ape yg berlaku, bkn u sndiri alami sbnrnye)

dan utk yg diplagiat,
yes, that people should learn his lesson, tapi tak salah kita memaafkan

Peace no war.

=)

prettyrain said...

take it as a compliment.
ada org bminat dgn ur article.
hahaaa

alang said...

HEHE. ciKGU and Kak Na. Takde marah la. Actuly tersenyum.Bukan apa, entree Celcom tu ditulis dalam keadaan marah. So, rasanya dia pun tgh marah ngn celcom kut time tue. hehe. Its ok. Dalam blog nie tak ada sebarang Hak cipta. Ambik je kepada sesapa nak ambik tu. :D

Tu nizaa, Lun and Pretty ;

Setiap orang pasti ada gaya/cara penulisan tersendiri. Tapi selalunya org copy artikel2 yg macam nasihat/info or apa2 yg berguna. Tapi ni artikel merapu pun nak ambik juga ke.hehe. Bagi saya la, better saya biar tak berupdated dari berupdated yg org lain. Setiap org ada pendapat masing2 right. :D

kimisai said...

kalau gua copy entri ni then paste kat blog gua bleh tak ??
hahaha

.:Fathiha Zainal:. said...

Wahaha.. Blogger tu copy paste edit x beragak kn..
Tapi, nk wat cmne, dia minat ngn entry tu.
Nway, nice blog. Syok ah lepak cni. Nk link at my blog. Hope u dun mind. ;)

norfa08 said...

hahaha..betul la dia salin balik..ada jugak org camni. die ingt org tk jmp kot.

qieynah said...

zaim, aku pon nak tulis bnda yang sama lam belog aku buleh???